× Pomoc s vyjednáváním Rozvoj manažerů Kontakt E-shop

Nejlepší vyjednavači světa se letos soustředí na 5 % nejtěžších vyjednávání.

7.7.2022

• N-Conference 2022 proběhne ve čtvrtek a v pátek v Curychu
  • Na letošní konferenci budou vyjednavači hledat řešení nejsložitějších vyjednávání vyžadujících použití strategií a taktik
  • Českou republiku reprezentují vyjednavači z Fascinating Academy

Praha/Curych, 5.10.2022 – 5 % těch nejtěžších vyjednávání je letošním tématem mezinárodní konference světových vyjednavačů v Curychu. Hlavními řečníky jsou mezinárodní obchodní korespondent CNN Richard Quest, jeden z otců Harvardského vyjednavačského programu William Ury nebo socio-psycholožka a profesorka amerického vzdělávacího institutu IMD Jennifer Jordan. Oficiální program konference proběhne ve čtvrtek 6. a pátek 7. října.

Českou republiku letos zastupují dva profesionální vyjednavači, Radim Pařík a Adam Dolejš, oba ze společnosti Fascinating Academy, která se zaměřuje na vzdělávání manažerů. Radim Pařík, jako mezinárodní strategický vyjednavač a člen mezinárodní organizace Negotiation Club při Schrannerově institutu, zůstává zatím jediným Čechem, který se účastní odborného panelu v nejužším kruhu světových vyjednavačů v den před oficiálním zahájení konference.

„Vyjednávání se dotýká všech oblastí lidského života. Jakmile řeknu, že něco chci, začínám vyjednávat. Přitom velká většina vyjednávání probíhá poklidně, bez větších obtíží se obě strany dohodnou. Ve zbylých pěti procentech se již vyjednávání neobejdete bez strategie a taktik. Proto se jedná o takzvané strategické vyjednávání, do kterého spadá i krizové vyjednávání s únosci nebo sebevrahy,“ vysvětluje Radim Pařík, zakladatel Fascinating Academy. „Spolu s odborníky z FBI a policejních složek, z OSN i z byznysu, sportu a politiky definujeme nové strategie a taktiky. Neexistuje žádná teorie, jen osvědčené strategie a taktiky, které lze okamžitě implementovat do vyjednávání,“ doplňuje.

Řečníky Questa, Uryho a Jordanovou doplní Matthias Schranner, zakladatel konferenci organizujícího institutu a podle Forbesu jeden z nejlepších světových vyjednavačů, bývalý speciální agent FBI a instruktor Akademie FBI Phil Andrew a přední instruktor vyjednávání Scott Tillema, který se zaměřuje na adaptaci modelu vyjednávání rukojmích do obchodního prostředí.

Fascinating Academy propaguje vyjednávání jako studijní a vědní obor. Certifikací zde prošlo za dva roky více než 1500 vyjednavačů. Jedním z nich je právě Adam Dolejš. „Při krizových vyjednáváních platí několik základních pravidel. Kromě určení týmu a volby strategie je to schopnost přirozeně využívat různé vyjednávací taktiky,“ upřesňuje Adam Dolejš a pokračuje: „Jednou z nejúspěšnějších taktik je hluboké naslouchání. Policejní vyjednavači nám potvrzují, že u sebevrahů je policejní vyjednavač první osobou, která je skutečně poslouchá. V obchodním vyjednávání si to může zkusit každý sám. Vzneste požadavek a mlčte. Uvidíte, že protistrana zareaguje ve váš prospěch.“

Adam Dolejš je český obchodník, zakladatel jazykové školy a mezinárodní certifikovaný vyjednavač a trenér vyjednávání. Ve vyjednávání doprovází případy s hodnotou téměř 300 milionů Euro a učí vyjednávat špičky ve svých oborech, jako je třeba Shell nebo Billa. Kromě tréninku vyjednávání ve Fascinating Academy je absolventem vyjednávacího programu na Harvardově univerzitě a IMD ve Švýcarsku.

Radim Pařík za svůj život úspěšně vyjednal již více než 2 000 smluv za desítky miliard korun. Absolvoval výcvik vyjednávání FBI a programy vyjednávání na Harvardu a na Univerzitě St. Gallen, na Schrannerově institutu a pod vedením George Kohlriesera na univerzitě IMD v Lausanne. Přednáší na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.

Kontakt pro média: David Šikula, +420 604 723 108, david.s@prpartners.cz

V případě dotazů nás prosím kontaktujte prostřednictvím e-mailu
david.s@prpartners.cz

Stáhněte si mediakit